Sparen lastig? Met deze tips kom je een heel eind

Blog Sparen lastig? Met deze tips kom je een heel eind

Tijdens oud en nieuw bedenken we voornemens waar we ons in het nieuwe jaar aan willen vastklampen. Zo wordt ook ‘sparen’ vaak genoemd als een goed voornemen. Toch lukt het niet iedereen om zich aan hun voornemen te houden. Met de onderstaande tips helpen wij jou een handje.

1 Eén doel tegelijk

Sparen voor een auto, nieuwe kleding of sparen voor een vakantie: probeer in plaats van deze doelen tegelijk, één doel te kiezen. Wanneer je je focust op meerdere spaardoelen, is de kans dat je slaagt kleiner. Maak je doel ook specifieker en tijdsgebonden. Spaar bijvoorbeeld eerst voor die ene vakantie van deze zomer, en begin later het spaardoel ‘een nieuwe auto binnen drie jaar’.

2 Zet een vast bedrag op zij

Je kunt ervoor kiezen om elke week of elke maand een vast bedrag op zij te zetten. Wanneer je je hier standaard aan vast houdt, gaat het een stuk makkelijker. Ook heb je binnen de kortste keren een flink bedrag gespaard.

3 Spaarpotje

We kennen het spaarvarken nog wel van vroeger. Je kunt hetzelfde idee nabootsen door zelf een spaarpotje te maken en daar kleingeld in te stoppen. Zo is de kans minder groot dat je dit kleingeld gaat uitgeven of – nog erger – dat je het kwijtraakt. 

4 Verkoop je spullen

Een volle kledingkast, oud speelgoed of accessoires die staan te verstoffen op zolder: verkoop je spullen op een rommelmarkt of via internet. Jij verdient wat aan jouw spullen én jouw huis is opgeruimd: win-winsituatie!

Recente berichten