4 items uit jouw kledingkast waar je beter afstand van kunt doen

Blog 4 items uit jouw kledingkast waar je beter afstand van kunt doen

Het is een veelvoorkomend probleem: een overvolle kledingkast waar echt niets meer bij kan. Voor veel mensen is het lastig om items uit de kledingkast weg te doen, maar met deze handige tips kom je een heel eind.

1 Meerdere versies

Ondergoed, sokken en hemden kun je natuurlijk niet genoeg hebben. Maar wanneer je al zes zwarte rokken hebt, kun je er heus wel een paar weg doen richting de kledingcontainer. Leg alle rokken naast elkaar en weeg ze af: welke draag je het meest en waar heb je de meeste emotionele waarde aan? Zo heb jij weer genoeg ruimte om die gebreide jurk aan te schaffen.

2 Items die je nooit draagt

Het is verleidelijk om items te kopen die in de sale waren. Echter, is het alsnog jammer van het geld om deze te kopen wanneer je ze toch niet draagt. Items die je maar twee of drie keer hebt gedragen, kun je ook beter richting de kledingcontainer doen.

3 Items uit een ander tijdperk

Trends komen en trends gaan. Dit geldt ook voor jouw kleding. Je bewaar voor ‘de zekerheid’ items die je een paar jaar geleden mooi vond, maar nu niet meer. Als je er geen goed gevoel meer bij hebt, kun je er beter gedag tegen zeggen.

4 Items die beschadigd zijn

Het is zo verleidelijk om jouw favoriete witte blouse met een vlek erin te bewaren. Waarom heb je deze eigenlijk nog, als je ‘m toch niet meer aantrekt? Het is goed om kleding die beschadigd zijn of verkleurd zijn, weg te doen.

Recente berichten