5x hotspots in Rhodos

Blog 5x hotspots in Rhodos

Rhodos wordt ook wel het ‘eiland van de zon’ genoemd en dat is ook een van de redenen waarom Rhodos zo populair is onder de toeristen. Na Kreta is Rhodos een van de meest bezochte Griekse eilanden. Hieronder zetten wij vijf hotspots voor je op een rij die een bezoekje waard zijn op dit zonnige eiland.

1 Rhodos-stad

Zoals de naam al doet vermoeden, is Rhodos-stad de hoofdstad van Rhodos. Je kunt hier van alles beleven: twee levendige havens, een mooi zandstrand en de prachtige gebouwen in de oude stad. Wist je dat Rhodos-stad sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat?

2 Lindos

Lindos is een schattig, wit dorpje dat de oudste bewoonde plaats is van het Griekse eiland. Je kunt hier uren ronddwalen in de gezellige straatjes om dat typische Griekse gevoel te creëren. Ook kun je een klimtocht maken naar de Akropolis: zeker de moeite waard!

3 Anthony Quinn Bay

Een knus én prachtig baaitje is Anthony Quinn Bay. Op zo’n drie kilometer van Faliraki kun je genieten van een mooi uitzicht en de gezellige restaurantjes. Oh ja, vergeet je snorkel niet: onder water kun je enkele kleurrijke visjes zien zwemmen.

4 Epta Piges

Epta Piges, ook wel Zeven Bronnen genoemd, is een prachtig natuurgebied in het binnenland van Rhodos. Je vindt deze plek in het oosten van het eiland. Je kunt hier hiken, maar ook genieten van de rust. Wanneer de zon onder gaat, heb je een fantastisch uitzicht.

5 Kalithea 

De bronnen van Kalithea bevinden zich in een klein baaitje, omringd door tuinen. In Kalithea werden meerdere films opgenomen; dat is al een van de vele redenen waarom je deze hotspot op Rhodos moet bezoeken.

Recente berichten